Vaak gestelde vragen

Wat is het verschil tussen SIKOPED-zolen en andere deo-actieve zolen?

De klassieke deo-actieve zolen die actieve kool bevatten, absorberen enkel het teveel aan geproduceerde transpiratie. Ze behandelen de oorzaak van het probleem niet en ze bieden dus geen resultaat op lange termijn.

SIKOPED-zolen daarentegen zijn de enige zolen die inwerken op de oorzaak van de overmatige transpiratie. De actieve bestanddelen van de SIKOPED-zolen worden omgezet in een gas door de temperatuur van je voeten. Ze dringen door de huid tot bij de zweetklieren en regelen daar de hoeveelheid transpiratie. Dit mechanisme biedt een langetermijnoplossing voor overmatige transpiratie.

Hoe lang moet ik de zolen dragen?

Draag de SIKOPED-zolen enkele dagen in je schoenen met de groene kant tegen je sokken, naargelang de hoeveelheid transpiratie. Verwijder de zolen zodra je voeten comfortabel droog aanvoelen. Steek de zolen opnieuw in hun verpakking en bewaar ze koel om verdamping van het product tegen te gaan.

De transpiratie wordt niet onderdrukt, maar gereguleerd tot een normaal niveau gedurende 1 tot 4 weken, afhankelijk van de persoon. Draag de zolen opnieuw enkele dagen zodra de transpiratie opnieuw overmatig wordt.

Hoe moet ik de SIKOPED-zolen bewaren?

De SIKOPED-zolen worden van de fabriek naar de apotheken vervoerd in hermetisch gesloten verpakkingen om hun werking te vrijwaren. Steek ze na gebruik opnieuw in de verpakking en bewaar ze op een koele en droge plaats om te vermijden dat de in de zolen ingesloten bestanddelen zouden verdampen.

Kan ik allergisch zijn aan SIKOPED-zolen?

SIKOPED-zolen worden vervaardigd uit goed verdragen componenten (cellulose, natuurlijke latex). Er werd dan ook geen enkel geval van allergie gemeld sinds 1980, het eerste jaar dat ze verkocht werden. De doeltreffendheid en de veiligheid van SIKOPED-zolen werden onderzocht door de Universiteit van Bologna (ITALIE) voor het product in Italiƫ werd ingevoerd, met volgend resultaat:

  • "De studies hebben aangetoond dat SIKOPED-zolen de normale werking van de huid niet aantasten en dat ze GEEN ENKEL ongewenst effect veroorzaken"
  • "Bovendien hebben de studies aangetoond dat de actieve bestanddelen van de SIKOPED-zolen de zweetklieren kunnen bereiken en hun werking kunnen aanpassen."

Wat gebeurt er als ik de zolen te lang draag?

Als je de SIKOPED-zolen langer dan nodig draagt, kan dat een verharding van de huid van de voeten met zich meebrengen. Dat is ongevaarlijk, maar kan wel ongemak veroorzaken.